mobiele-pinautomaat-logo

Pinautomaat kopen? Vergelijk ze hier!

Deze blog van Sanx over pinautomaten kopen adviseert en informeert ondernemers en het MKB over mobiele pinoplossingen. Welke aanbieders zijn er? Wat zijn de tarieven? Hoe werkt een pinautomaat in combinatie met een telefoon? Kortom, antwoorden om te bepalen wat de beste pinautomaat is voor jouw bedrijf! Start met het lezen van onze artikelen en ontdek hoe jouw bedrijf geldstromen kan optimaliseren. Bereken zelf de goedkoopste pinaanbieder met onze rekentool!

Pinautomaten voor zelfstandigen zijn de laatste jaren een stuk goedkoper geworden, zowel in aanschafprijs als transactiekosten. Hieronder vind je een globaal overzicht van de belangrijkste aanbieders, in onze diverse blogartikelen kun je meer verdiepende artikelen lezen zodat je een goed beeld krijg van de voor- en nadelen van elke aanbieder.

Aanbod mobiele pinautomaten

Het aanbod aan aanbieders van pinautomaten is in de afgelopen jaren fors gegroeid. Daarbij heb je tegenwoordig keuze uit pinautomaten die je moet koppelen aan een mobiele telefoon maar ook het aanbod van zelfstandig werkende pinautomaten is toegenomen.

Daarbij kan onderscheid worden gemaakt in grofweg drie categorieën. Aanbieders van mobiele pinautomaten zonder abonnement die je moet koppelen aan je telefoon. Bedrijven die zelfstandig werkende pinautomaten aanbieden zonder abonnement, en de gevestigde partijen; deze bieden pinautomaten vaak aan in combinatie met een abonnement, tegen lagere transactiekosten. Dit is echter pas interessant als je heel veel omzet genereert via pinbetalingen.

Pinnen via je telefoon zonder abonnement

mobiele-pinautomaat-voorbeeld Je wilt een pinautomaat kopen, maar waar kun je eigenlijk uit kiezen? Een relatief nieuw soort van pinautomaat zijn de automaten die o.a. Izettle en Sumup aanbieden. Automaten die samenwerken met een telefoon.

Het selecteren van een product, het invoeren van een bedrag en het sturen van een bonnetje doe je via een App van de aanbieder op je telefoon. De pinautomaat dient enkel om de pinpas uit te lezen en de gegevens zoals de pincode op een veilige manier te verwerken. De Wifi of 3G verbinding de van telefoon wordt gebruikt om de transactie naar de bank te versturen.

Wil je een dergelijke pinautomaat kopen dan hoef je niet rekenen op veel kosten, de prijzen liggen rond de € 80,-. Aanbieders rekenen meestal geen abonnementskosten maar een percentage van het transactiebedrag van tussen de 1 en 2.75%. Deze automaten zijn uitstekend geschikt voor kleine ondernemers en bedrijven die incidenteel pintransacties doen. De periodieke kosten zijn zeer laag en de systemen werken prima. Let wel dat een telefoon met een dataverbinding vereist is.

Voor meer informatie over mobiele pinautomaten kun je onze reviews bekijken. Lijkt dit de juist oplossing voor jouw bedrijf? Kijk voor aankoopinformatie en voorwaarden op officiële sites van Izettle (tijdelijk € 19,-) en Sumup (tijdelijk € 39,-). In dit artikel kun je de kosten vergelijken. Met onze rekentool kun je zelf de kosten vergelijken.

Mobiele pinautomaat zonder telefoon én zonder abonnement

mobiele-pinautomaat-myPOS Wil je een pinautomaat kopen zonder abonnement maar ook zonder koppeling van je mobiele telefoon? Dan heeft Mijnpin een in Nederland unieke oplossing. Er kunnen verschillende redenen zijn om je telefoon niet willen koppelen aan een pinautomaat.

De voornaamste reden is een stukje uitstraling richting de klant. Daarnaast kan het bij een bedrijf met veel medewerkers (bijvoorbeeld een restaurant) onhandig of onwenselijk zijn om betalingen aan persoonlijk telefoons te koppelen.

De myPOS D200C zoals deze pinautomaat volledig heet is voorlopig de enige zelfstandige pinautomaat in Nederland die én betaalbaar is in aanschaf én zonder abonnement geleverd kan worden. Voor het gebruik van de automaat is wel een sim-kaartje vereist maar voor de rest kan alles geregeld worden op de betaalterminal. Deze mobiele pinautomaat kopen is met € 150,- wel iets duurder, maar nog steeds goedkoop vergeleken met 'professionele' pinautomaten. Ook zijn de transactiekosten een vast bedrag, geen percentage.

Als u nieuwsgierig bent naar de precieze werkwijze van mijnpin kunt u onze review lezen of de officiële website van Mijnpin raadplegen.

Pinautomaat kopen met abonnement

ccv-pinautomaat Tot slot kun je een pinautomaat kopen met een abonnement. Dit zijn de typische automaten die je terugziet in tankstations en grote supermarkten. Voordelen van deze aanbieders zijn de vaak zeer goede service, de professionele apparatuur die vaak ook aan professionele kassa- en boekhoudsystemen gekoppeld kan worden en het lage tarief per transactie.

Echter de prijzen die hiervoor worden gevraagd zijn fors. Voor een duidelijke berekening kun je ons vergelijkingsartikel raadplegen of rekenen het zelf uit met onze rekentool. Maar een gemiddelde CCV pinautomaat kopen gaat vanaf € 800,-. Daarnaast variëren de abonnementskosten tussen de € 15,- en € 40,- per maand.

Concurrent Sepay is iets goedkoper maar rekent nog steeds € 595,- voor het kopen van de pinautomaat en circa € 17,- aan abonnementskosten. Wij raden dit soort oplossingen dan ook alleen aan voor grootverbruikers. In ons vergelijkingsartikel is heel makkelijk te zien bij welke omzet het omslagpunt wordt bereikt en deze aanbieders interessant worden.

© 2017 Sanx.nl, alle rechten voorbehouden.